Despre Ophir România

Înființată în anul 2011, fabrica Ophir din București - România, cu o suprafață totală de 3.000 de metri pătrați și 100 de angajați specialiști în optică, este o filială a Grupului Ophir Optics, o companie MKS (NASDAK: MKSI). Ophir România produce o gamă largă de componente optice si subansamble de înaltă performanță pentru aplicații in UV, VISIBIL, SWIR, IR și pentru lasere taiere de mare putere (1 μm fiber lasers) pentru domeniul apărării, comercial, industria de taiere si prelucrare a metalelor și segmentul automotive.

Tehnologii

Ophir utilizează o mare varietate de tehnici de acoperire, inclusiv PVD (cu rezistență de încălzire și tun de electroni), IAD (tun cu ioni) și PECVD (depunere chimică în fază de vapori intensificată prin plasmă). Acoperirile AR cu rezistenta ridicata la abraziune includ mai multe tipuri de depuneri de carbon dur care asigură durabilitate maximă, un nivel maxim de transmisie a energiei și un grad extrem de scăzut de reflexie.

Utilizând metode de prelucrare prin comanda numerica CNC, producem componente optice, inclusiv elemente sferice, plan-paralele, domuri, prisme și oglinzi dintr-o gamă largă de materii prime, în spectrul IR si VIS.

De asemenea, dispunem de cele mai avansate mașini de prelucrare prin tehnologia diamond turning si fly-cutting, care imbinate cu tehnologia de producție a lentilelor de difracție asferice, brevetată de noi, realizăm cele mai ridicate niveluri de precizie și de calitate a suprafețelor pentru o mare varietate de substraturi, între care: germaniu (Ge), siliciu (Si), sulfura de zinc (ZnS), selenura de zinc (ZnSe) și florura de calciu (CaF2)

Capabilități pentru realizarea componentelor optice pentru fiber LASER

Ophir România beneficiaza de echipamente automate, mașini avansate de șlefuire, lustruire și acoperire, dispunând de o cameră curata clasa 10,000 pentru procesele de acoperire, inspecție, asamblare și ambalare, pentru a putea furniza, la volume mari, cele mai noi articole optice marca Ophir din portofoliul de produse de 1µm. Acest portofoliu include lentile de focalizare și lentile colimator, precum și ferestre de protecție, pentru principalele brand-uri Fiber, Disk și YAG de laser 1 micron.

Asigurarea calității

Ophir deține certificare ISO 9001:2008 și AS9100 si realizeaza produse in conformitate cu standardele comerciale, auto și militare americane (MIL I 45208) pentru toate nivelurile de performanță specificate. Procesul de asigurare a calității utilizează cele mai avansate echipamente de testare și măsurare din lume.